Kas tõesti ajateenistus on sellist jama väärt?

In SNAP

Nii olen tähelepannud seda pooltelt poistelt/meestelt, keda tean ja ka kellega suhtlen. Kuidas kõik ainult virisevad ja vinguvad meie kaitseväe pärast. Kuidas see küll aja raiskamine on ja mis muud veel jubedat. 

Nojohhaidii… Olete mehed või ei? Jah ma ei tea otseselt, mis seal toimub ja ma saan aru, et te heameelega teeniksite endale mingis heas töökohas pigem raha, kui istuksite kuskil pataljonis. Aga noo kurat, mõelda välja mingeid täiesti idiootseid vabandusi välja, et mitte minna sinna on ka lihtsalt hale. Paljud muidu käituvad nagu viimased kapid ja räägivad, et saavad kõigega hakkama. Miks siis kaitseväega ei saa? 

Vabandusteks võin näiteid tuua küll. No esiteks mida mu kõrvad on kuulma pidand: (Poiss 1) Ma käisin täna arstlikus komisjonis ja ütlesin, et olen kanepi sõltlane ja ilma selleta ei suuda. Seega minu aega lükati edasi ja ei peagi veel minema ja järgmine kord kasutan sama vabandust, et nooo lihtsalt ei saaa ilma.(See kutt pole elusees teinud kanepit, hea et üldse teab, mis see on). (Poiss 2) Ütlesin neile, et olen alkohoolik ja ei suuda ilma alkohoolita….Kõige minujaoks hämmastavam tegu on olnud see: üks tüüp, keda ma küll ei tea aga oli minu ja mu sõpradega samas seltskonnas. Rääkis ja uhkustas, kuidas ta meelega oma mingi luu puruks kukkus, et ei peaks minema. No jumal küll, see ei ole nii hull.

Ma isegi tean millest ma räägin, sest mul on väga palju tähtsaid inimesi hetkel ajateenistuses ja ma kuulen küll, kuidas neil on seal igav või kui neil midagi teha pole. Aga nemad saavad hakkama.. Nad on tublid, käivad oma vajalikud retked läbi, õpivaid uusi asju juurde ja laiendavad oma silmaringi.

Kuid milleks üldse mõelda mingeid vabandusi välja. Teil on ju see võimalus küll saada 8 kuuks, kuid jah on ka see võimalus 11 kuuks. Aga miks vabandused? Miks ei võiks lihtsalt olla mees nagu paljud siin räägivad ja teha see kohustus ära. Ma olen üsna kidel, et paljud ei mõtle ka sellele, et kui nad ülelasevad selle kaitseväe on karistused suured. Ma ei üldista siin nüüd kõiki aga sellist asja kuulen ma ikka päris tihti.

2 Comments

  1. maailmas ei m66du yhtegi p2eva, kus ei tulistataks m6ni kuul, või ei lendaks 6hku m6ni miin ; kysimus sulle: miks see nii on?

Submit a comment

Massive Presence Website